Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Μαρτυρία της Πρεσβυτέρας Δέσποινας Βασιλειάδου για το Συλλαλητήριο στη Βίγλα 17.6.18



   Αισθάνομαι την ανάγκη να κάνω μια αναφορά κι έναν απολογισμό για το συλλαλητήριο στο οποίο επέτρεψε ο Πανάγαθος Θεός να συμμετάσχω. Αλήθεια! Τον δόξασα που το επέτρεψε και αναπαύθηκε η φωνή της συνείδησής μου. Δεν είχα τις αναμονές ότι θα εμποδίζαμε την υπογραφή της κατάπτυστης συμφωνίας. Ήθελα όμως να είμαι εκεί για να φωνάξω το "όχι, δεν συμφωνώ" και να νιώσω ότι κρατώ το χέρι των αδελφών που με δυναμική ώθηση ψυχής το διοργάνωσαν, έχοντας πίστη και ελπίδα όχι μόνο στον Θεό, αλλά και σε όλους εμάς για την μεγαλειώδη συμμετοχή μας. Είχαν τόση εμπιστοσύνη στο πατριωτικό συναίσθημα των συνελλήνων, που έλεγαν πως θα είμαστε εκεί 500.000 άνθρωποι και θα ματαιώσουμε την συμφωνία. Δεν φοβήθηκαν δημόσια να εκτεθούν! Τελικά, είμασταν χιλιάδες. Πολλές χιλιάδες, αλλά σίγουρα όχι εκατοντάδες χιλιάδες.
   Είμασταν ένα ποταμάκι που ξεχείλισε. Αλλά, όχι ένα μεγάλο ποτάμι που υπερχείλισε, το οποίο ίσως και να ήταν ικανό να σβήσει το ανόητο χαμόγελο των προδοτών και να πετάξει ως μίασμα από τα χέρια τους την πένα της υπογραφής.
Ας είναι! Το πρόσημο του απολογισμού είναι πραγματικά θετικό!
   Όταν ανεβαίναμε με το λεωφορείο για το χιονοδρομικό της Βίγλας, όπου οι αστυνομικοί μας κατεύθυναν αντί για την περιοχή των Πρεσπών, δηλαδή σίγουρα 40-50 χιλ. μακρυά, βλέπαμε χιλιόμετρα πριν παρκαρισμένα δεξιά και αριστερά χιλιάδες αυτοκίνητα. Ατέλειωτους ανθρώπους πεζούς που ανέβαιναν αποφασιστικά, πολλοί έχοντας στους ώμους τους τα παιδάκια τους, μάνες με καροτσάκια, πάσης ηλικίας ανθρώπους, αλλά και κάποιους καβάλα στ' άλογά τους. Αλήθεια θαυμαστό! 
Γενικά το επίπεδο ήταν πολύ καλό. Οι ομιλητές πολλοί που με τον θαυμαστό τους λόγο, τον γεμάτο συγκίνηση, έκαναν διάνοιξη του νού και της καρδιάς μας. Διαπιστώσαμε πόσα δεν γνωρίζουμε από την ιστορία μας, και πόσο μικρή τελικά επιρροή έχει στο Είναι της ψυχής μας και κατ' επέκτασιν στην καθημερινή μας ζωή, η θυσία αγνών ανθρώπων, που αναδείχθηκαν Πνευματικοί Γίγαντες, όπως ο Παύλος Μελάς, ο μητροπολίτης Γερμανός Καραβαγγέλης, ο καπετάν Κώττας και τόσοι άλλοι επώνυμοι και ανώνυμοι μαχητές.
Ακούσαμε πολλά! Έχω πλατειάσει στον λόγο και 3-4 σημεία θα σας αναφέρω.

Λέχτηκε: 1°.Ή Πατρίδα δεν μας ανήκει για να έχουμε το δικαίωμα να την πουλήσουμε, να την προδώσουμε, να την παραδώσουμε, να την χαρίσουμε. Εμείς ανήκουμε σ' αυτήν! Η Ελλάδα ανήκει στους Ήρωες!!!
2°. Ο καθένας από εμάς που συμμετείχαμε, θα πρέπει να δώσει αναφορά σήμερα. Είναι υποχρεωμένος να το κάνει. Όχι απαραίτητα στους διπλανούς μας. Ούτε στο  Facebook. Αλλά οπωσδήποτε σ' αυτό το Παλληκάρι, που είναι ζωντανό και κινείται αυτή τη στιγμή ανάμεσά μας. Και σήκωσε ψηλά ο ομιλητής , ένα μεγάλο πορτραίτο του Παύλου Μελά!
3°. Ο αγώνας τώρα αρχίζει!!!
4°. Έχω την πληροφορία ότι  Άγιοι τώρα αναλαμβάνουν. Ο Άγιος Δημήτριος και όλοι οι Άγιοι της Μακεδονίας την διακονία της θερμής προσευχής. Ας κρατήσουμε ενότητα και ψυχραιμία και θα μας χαρίσει τη νίκη ο Θεός.

  Ευχαριστούμε από καρδιάς τους διοργανωτές αλλά και κάθε υπερασπιστή του συλλαλητηρίου! Και κάθε Δήμαρχο που έδωσε ώθηση για την επιτυχία Του!  Μας δώσαν διέξοδο να εκτονώσουμε την θλίψη, τον θυμό και την φυσική οργή που ακολουθεί την προδοσία- και μάλιστα της Πατρίδας- και να αναπτερωθούν οι ελπίδες μας και η αποφασιστικότητά μας. Μεγάλο ευχαριστώ και σε όλους εσάς που είσασταν προσευχόμενοι, που είχατε το βλέμμα στραμμένο ψηλά και ήταν βλέμμα ικεσίας. Το νιώσαμε. Μας πλημμύρισε η Χάρις. Να είστε όλοι καλά!
Επίλογος
Ο αγώνας τώρα αρχίζει! Θα μου πείτε πώς; Πέσανε οι υπογραφές. Δεν τελείωσαν όλα; Σίγουρα όχι.  Διότι πιστεύω ότι οι απόγονοι του Οδυσσέα είναι κι αυτοί πολυμήχανοι και ευρηματικοί εφόσον θέλουν  να φτάσουν στην Ιθάκη τους! Με τη Χάρη Του Θεού, αμήν, γένοιτο!

Πρεσβυτέρα Δέσποινα Βασιλειάδου

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

῎Αλλοι μέ τό κοντύλι κι ἄλλοι μέ καριοφίλι...

Άλλοι με το κοντύλι τους κι άλλοι με καριοφίλι,
όλοι μαζί της λευτεριάς ανάψαν το φυτίλι.


Στο Πανδραμινό Συλλαλητήριο, στη Δράμα τη Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018
πριν τον κεντρικό ομιλητή Θεοφάνη Μαλκίδη,Δρα Κοινωνικών Επιστημών και Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών
η πρεσβυτέρα και πολύτεκνη μητέρα Δέσποινα Βασιλειάδου απήγγειλε ποιήματα που έγραψε για τον αγώνα που γίνεται για την Μακεδονία, για να παρακινήσει κι άλλους να συνδράμουν στον κοινό σκοπό.
Εμένα προσωπικά με ενθουσίασαν,με τη συγκατάθεσή της δημοσιεύω το πρώτο για κοινή ωφέλεια.

Δεν είναι μόνο τα ματωμένα ,τιμημένα ράσα που κρατούν ζωντανή τη Ρωμηοσύνη
αλλά και οι συμπαραστάτες τους.

Την Μακεδονία μας
εμείς δεν την πουλάμε
τον τίμιο αγώνα μας
δεν τον εσταματάμε

μέχρι που το προσύμφωνο
της συμφοράς να σβήσει
που την ψυχή του Έλληνα
θέλει να ξεφτιλίσει.

Πιστέψτε το αδέρφια μας
έχουμε ακόμη χρόνο
ελάτε στην πορεία μας
μπείτε κι εσείς στο δρόμο

νά μαστε περισσότεροι
η πλειονοψηφία
σεισμός σε γη και ουρανό
γιατί είναι αμαρτία,

να αδιαφορήσουμε,
να μην οργανωθούμε
να γίνουμε ριψάσπιδες
σαν να λιποταχτούμε.

Ελάτε αδέρφια μας ,
ξανά, εμείς σας προσκαλούμε
χρειάζεται παλληκαριά
για να δικαιωθούμε.

Μέχρι την άκρια της γης
να φτάσει η φωνή μας
το ψέμα και το άδικο
πως καίει την ψυχή μας.

Τόλμη κι ανδρεία στην καρδιά
να πορευτούν αντάμα
τα νιάτα νά ν΄περήφανα
να δοξαστεί η Ελλάδα

Με Άγιους και ήρωες
ας γίνει συμμαχία
για να συνδράμουν να σωθεί
ξανά η Μακεδονία.

Μακεδονία όμορφη
πως σε γλυκοκοιτάνε,
μα είσαι η πατρίδα μας
που τόσο αγαπάμε.

Υπόσχεση σου δίνουμε
γλυκιά Μακεδονία
δε θα επιτρέψουμε αλλοίωση
την ένδοξη ιστορία

Η Μακεδονία η ξακουστή
του Αλεξάνδρου η χώρα
για νά ναι πάντα ελληνική
θ΄αγωνιστούμε τώρα.

Πρεσβυτέρα Δέσποινα Βασιλειάδου