Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Μυστικά περάσματα της Βυζαντινής Θεσσαλονίκης


Και ξαφνικά τους έπιασε ο πόνος για τη Βυζαντινή Θεσσαλονίκη.Την πόλη που σε κάθε βήμα συναντάς τόπους μαρτυρίου και χνάρια Αγίων για τα οποία γενικά δεν τους καίγεται καρφάκι.
Αυτά αν αναδείκνυαν θα βούλιαζε η Θεσσαλονίκη από ορθόδοξους τουρίστες απ όλη την Οικουμένη.Αλλά έχουν άλλο target group !



Την Παρασκευή 29 Μαρτίου του 2018,(Γ΄Χαιρετισμοί) ήρθε στη Θεσσαλονίκη ένας πολύ καλός φίλος από την Σπάρτη και τον κάλεσα να τον ξεναγήσω στα μυστικά μονοπάτια της Βυζαντινής Θεσσαλονίκης.
Η περιήγηση άρχισε από το άγαλμα του Αρχιστράτηγου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη,στην Τσιμισκή,το καμάρι του Μωρηά που διδάσκει στους αιώνες το δρόμο για την ελευθερία.
Πρώτη στάση : Ο Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης,Ιπποδρομίου στα θεμέλια του οποίου ανακαλύφθηκε το 1972 πήλινη λάρνακα με υπολείμματα οστών και υφάσματος ανανεμειγμένα με τέφρα που αποδίδονται στον Όσιο Κύριλλο Θεσσαλονίκης.
http://www.saint.gr/675/saint.aspx
|Κατόπιν ένα πέρασμα από τον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου όπου κάποτε σε τηλεοπτική εκπομπή είχα δει ότι έχουν φέρει μια σπάνια εικόνα της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσας από την Μικρά Ασία.
Ανεβήκαμε προς την Εγνατία,έξω από τον Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού,υπάρχει ένα μικρό παρεκκλήσι προς τιμήν του Αγίου Μιχαήλ του Μαυρουδή εκ Γρανίτσης Αγράφων.
http://www.saint.gr/1254/saint.aspx



Ήταν πια 17.30 η ώρα και πήγαμε στην α΄ακολουθία των Χαιρετισμών στην Παναγία Δεξιά.Στη μέση αντίγραφο της Παναγίας του Κύκκου,της"αδελφούλας"της ΠαναγίαςΣουμελά,κόσμος πολύς,συγκίνηση μεγάλη και μετά το πέρας της ακολουθίας φύγαμε γεμάτοι ελπίδα και βεβαιότητα για την προστασία της Υπερμάχου Στρατηγού για μας,για την πατρίδα μας.



Από εκεί κατευθυνθήκαμε σ ένα αγαπημένο προσκύνημα,το Βαπτιστήρι,την Κατακόμβη του Τιμίου Προδρόμου όπου εικάζεται ότι μαρτύρησε ο πολιούχος μας Άγιος Δημήτριος.Περάσαμε απέναντι,στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας,την δική μας Αγιά Σοφιά,την ελεύθερη όπου αποθησαυρίζεται η λάρνακα με τα λείψανα του Αγίου Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης.
https://www.impantokratoros.gr/agios-vasileios-thessalonikhs.el.aspx



Έπειτα στην Ιερά Μονή της Αγίας Θεοδώρας της εν Θεσσαλονίκη,με τις λάρνακες της Αγίας και του Οσίου Δαυϊδ του εν Θεσσαλονίκη κι από εκεί στον Άγιο Μηνά,στην πύλη του οποίου απαγχονίστηκε ο Όσιος Χριστόδουλος ο Κασσανδρινός και μέσα στο προσκυνητάρι υπάρχει εικόνα του Αγίου Φαντίνου.
http://agiosminas.gr/2017/07/%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%BD%CF%8C-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%85%CE%B3%CE%AE%CF%81%CE%B9/

Τόσα πολλά για ένα απόγευμα,τόσο λίγα από τον ρωμέικο πλούτο μιας πόλης που βρίσκεται τόσο
κοντά στο Άγιον Όρος που λες ο αέρας έρχεται μυρωμένος από τις προσευχές των επίγειων αγγέλων.
Είναι ευλογία να ζεις στη Θεσσαλονίκη !

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Η τελευταία επιθυμία του Γιώργου Ανδρεάδη


Ο Γιώργος Ανδρεάδης,πολιτικός επιστήμων,συγγραφέας,λάτρης της ιστορικής μας πατρίδας,του Πόντου έφυγε για την άλλη ζωή στις 31-12-15 με τη διακαή,τελευταία και παντοτινή επιθυμία να θαφτεί στο Μποζ Τεπέ,το λόφο της Τραπεζούντας.
Η τελευταία επιθυμία κάθε ανθρώπου είναι ιερή.
Με ποιό δικαίωμα το φασιστικό βαθύ κράτος της Τουρκίας αρνήθηκε στον νοσταλγό της πατρίδας,της ρίζας μας,ν΄αναπαυτεί στην τελευταία κατοικία που εκείνος επέλεξε ;
Είναι στοιχειώδες ανθρώπινο δικαίωμά του.
Αιωνία η μνήμη.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLGe0vmvpJYE8ux3v4LlkouY3smwdDICqT



https://malkidis.blogspot.com/2018/12/yorgo-andreadis-yasamn-yitirdi.html



Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Η Μπάντα…» και παρουσίαση του βιβλίου "Μάρτυρες,100 χρόνια μετά» του Νίκου Ασλανίδη,16.12.19


Στο ανακαινισμένο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής,στο χωριό Αγία Παρασκευή του Δήμου Θέρμης,πραγματοποιήθηκε η 102η προβολή του ντοκιμαντέρ του Νίκου Ασλανίδη "Η μπάντα..." με παράλληλη παρουσίαση του βιβλίου "ΜΑΡΤΥΡΕΣ,100 χρόνια μετά..."
Από τον πρόλογο για να συστήσουμε την "Μπάντα" στο κοινό.



"Σεβαστέ π.Σωτήριε την ευχή σας.
Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί.

Διανύουμε τις τελευταίες ημέρες του 2019, ένα έτος συμβολικό, ορόσημο καθώς συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την έναρξη της τελικής φάσης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Ένα από τα πιο σημαντικά οπτικοακουστικά εργαλεία που είχαμε φέτος στον αγώνα για τη διάδοση της αλήθειας της Γενοκτονίας,υπήρξε το ντοκιμαντέρ «Η Μπάντα…» του έγκριτου και καταξιωμένου δημοσιογράφου Νίκου Ασλανίδη.
Τον Νίκο Ασλανίδη,γνωρίσαμε οι περισσότεροι μέσα από την εξαιρετική του δουλειά στην ΕΤ3, «Αληθινά Σενάρια».
Κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό αλλά είναι αξιοσημείωτο,είναι ότι ήταν από τους πρώτους που οραματίστηκαν να γίνει και στην Ελλάδα ένα περιφερειακό κανάλι όπως στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες κι έτσι ήταν από τους πρωτεργάτες ώστε να στηθεί η ΕΤ3,για να έχει η Θεσσαλονίκη μας,η Μακεδονία μας, η Βόρεια Ελλάδα,η περιφέρεια γενικότερα ένα δικό της χώρο προβολής της ιδιαίτερης πολιτικής,οικονομικής,πολιτιστικής ζωής της.
Ο κ.Ασλανίδης είναι συνδημότης μας,κατοικεί στην Καρδία του Δήμου Θέρμης.Γνωριστήκαμε στις αρχές του 2016 κι από την πρώτη στιγμή έδειξε αλληλεγγύη στο έργο της Επιτροπής για τη Διεθνοποίηση και την Αναγνώριση της Γενοκτονίας «Εύξεινος Λόγος» προσφέροντάς μας υλικό από το αρχείο του για να εμπλουτίσουμε τις σχετικές εκδηλώσεις.Στα τέλη του 2016 είχε να διαλέξει ανάμεσα σε 3 σχέδια για να ετοιμάσει κάτι για τα 100χρονα.Προκρίθηκε η «Μπάντα».
Δόθηκε μεγάλος αγώνας για να ετοιμαστεί και να πάρει μέρος στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης,αγώνας για να ενταχθεί στη σωστή ενότητα για να γίνει όπως πρέπει η προβολή της και κατάφερε τελικά να αποσπάσει 2 βραβεία.
Το βραβείο κοινού Fischer και το πρώτο βραβείο της ΕΡΤ συνοδευόμενο από οικονομικό έπαθλο.
Αλλά η επιβράβευση της «Μπάντας» ήρθε μετά το φεστιβάλ που αστραπιαία ταξίδεψε από τον Έβρο έως την Σπάρτη,από την Πρέβεζα ως την Ορεστειάδα εντός και στο Σίδνεϋ,Λός Άντζελες,Τορόντο,7 πόλεις της Ευρώπης,Γερμανία,Ελβετία,εκτός Ελλάδος για να φθάσουμε σήμερα στην 102η προβολή.
Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς στο Δήμο Θέρμης καθώς η πρώτη προβολή της σε συνεργασία με την εκκλησία έγινε στον Ιερό Ναό  Αγίου Γεωργίου Κάτω Σχολαρίου ενώ σήμερα τη βλέπουμε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής,στο χωριό Αγία Παρασκευή .Από ένα λιμάνι του Δήμου Θέρμης κατευοδώσαμε την «Μπάντα» στο μακρινό της ταξίδι και σ ένα άλλο λιμάνι του Δήμου μας την υποδεχόμαστε σήμερα,να ξαποστάσει και να συνεχίσει ορμητικότερη.
Στην «Μπάντα» περιγράφεται κυρίως η μαρτυρία του μουσικού της Φιλαρμονικής του Δήμου Κερασούντας,Ιωάννη Παπαδόπουλου, που σώθηκε από θαύμα από τη Γενοκτονία ενώ γίνεται σύντομη αναφορά στον εθνομάρτυρα Παναγιώτη Ερμείδη,στην απίστευτη ιστορία της Παναΐλας,στη σιωπή του παπά Ελλάδιου και στον Ελληνικό Αθλητικό Σύλλογο «Πόντος» του Κολλεγίου Ανατόλια στη Μερζιφούντα του Δυτικού Πόντου,που οδηγήθηκε από το γήπεδο στην αγχόνη.
Όλες είναι μαρτυρίες που περιέχονται και στο βιβλίο,” Μάρτυρες,100 χρόνια μετά» που περιέχει 40 μαρτυρίες, προς τιμήν των  Αγίων Τεσσαράκοντα που μαρτύρησαν στον Πόντο.
Δεν υπάρχει ευαίσθητος άνθρωπος που να μην συγκινηθεί απ΄οσα θα δούμε στην οθόνη.
Σας καλώ όμως να μη μείνουμε στο συναίσθημα αλλά να προχωρήσουμε παραπέρα.
Ας αναλογιστούμε :
Υπάρχουν ομοιότητες σ΄αυτό που συνέβη τότε με ό,τι συμβαίνει σήμερα ;
To μαζικό έγκλημα που στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 353.000 Έλληνες του Πόντου,πάνω από 350.000 Έλληνες της Μικράς Ασίας,πάνω από 300.000 Έλληνες της Θράκης δεν τιμωρήθηκε και επαναλήφθηκε το ΄55 στην Πόλη,το ΄74 στην Κύπρο,διαχρονικά εναντίον των Κούρδων.
Ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε Χριστούγεννα υπό την απειλή θερμού επεισοδίου και ενδεχομένως και πολέμου.
Πιστεύω ακράδαντα το ρηθέν από τον πρωτεργάτη του ποντιακού ζητήματος,Μιχάλη Χαραλαμπίδη ;”Ένα είναι το πρόβλημα της περιοχής :το τουρκικό.»
Άρα μία είναι και η λύση :Η Ανάδειξη,η Αναγνώριση και η Διεθνοποίηση της Γενοκτονίας.

Σκοπό που υπηρετούν και το ντοκιμαντέρ και το βιβλίου του Νίκου Ασλανίδη.
Κλείνοντας,θα ήθελα να του αφιερώσω ένα απόσπασμα από τους λόγους του εθνομάρτυρα-δημοσιογράφου ,Νίκου Καπετανίδη ,που ξέρω πόσο τον αγαπάει και τον εμπνέει.
«Η δημοσιογραφική ηθική χρεωστεί αντλήσει δύναμιν από το φως αυτό και η δημοσιογραφική γλώσσα δεν έχει το ίδιον χρώμα και τον ίδιον τόνον με την γλώσσαν του όχλου και την γλώσσαν των μαζών.Και παλαίει με μύρια εμπόδια, πίπτει συνήθως και θρυμματίζεται και αφανίζεται.Αι μικρολογίαι και αι εμπάθειαι και οι μωροδοξίαι και όλα αυτά τα μαύρα στίγματα που πληθαίνουν εις την σύγχρονον κοινωνίαν, δεν έχουν τόπον γύρω εις τον βωμόν της δημοσιογραφικής θυσίας. Γύρω εις την ιερότητα ενός υπέρτατου καθήκοντος. Η δημοσιογραφική ηθική και η δημοσιογραφική γλώσσα είναι ίδιον των ΑΡΙΣΤΩΝ, όχι των ανίδεων,των χαμηλών,των εμποροβιομηχάνων της ιδεολογίας. Κοινωνίαι μέσα εις τας οποίας αναλάμπτει πλούσια και υπέροχα η απροκάλυπτος ηθική της δημοσιογραφίας και αντιλαλεί ως ευφρόσυνος μουσική η γλώσσα της Δημοσιογραφίας. Κοινωνίαι παρόμοιαι έχουν πολλά δικαιώματα εις την ελπίδα.Εις την ελπίδα κάποιου ανηφορίσματος από κάτω από την σκάλαν του κακού.»
Νίκος Καπετανίδης,ο 40ος μάρτυρας του βιβλίου «ΜΑΡΤΥΡΕΣ,100 χρόνια μετά…»

Ευχαριστούμε τον δικό μας,Πόντιο δημοσιογράφο Νίκο Ασλανίδη για την ελπίδα που μας έδωσε και την ανιδιοτελή προσφορά του στην πατρίδα.

Καλά Χριστούγεννα
Είθε ο Χριστός να γεννηθεί στις καρδιές μας."



Κατόπιν πήρε το λόγο ο Νίκος Ασλανίδης ο οποίος μας ανέλυσε γιατί έκανε το ντοκιμαντέρ και το βιβλίο κι αφού συνέκρινε τις επιτυχίες για Αναγνώριση του Αρμενικού Λαού με τις φτωχές δικές  μας, μας κάλεσε να προβληματιστούμε καθώς επίσης και για την ένταξη της Γενοκτονίας στα σχολικά εγχειρίδια.Είναι ντροπή να διδάσκεται η Γενοκτονία στις Η.Π.Α. και να βγαίνει εκτός στην πατρίδα Ελλάδα.Κι επιτέλους η ελληνική Πολιτεία να διεκδικήσει τηn Αναγνώριση της Γενοκτονίας.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ γέμισε συναισθήματα το κοινό,πείσμα και θέληση να μάθουν περισσότερα και να πράξουν περισσότερα.
Η εκδήλωση έκλεισε με τον αιδεσιμώτατο πατέρα Σωτήριο Τριανταφυλλίδη, που χαρακτήρισε συγκλονιστικό το ντοκιμαντέρ και επεσήμανε το γεγονός ότι όταν ο πρωταγωνιστής συνάντησε τον Έλληνα στρατιώτη, ο στρατιώτης του ζήτησε να πει το "Πάτερ ημών" και το "Πιστεύω" ως απόδειξη Ελληνισμού.Αναρωτήθηκε εάν σήμερα ζητούσαν σε μας ή  ή στα παιδιά μας κάτι ανάλογο θα τα κατάφερναν ;
Μας κάλεσε ν΄αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να διδάξουμε στα παιδιά τις βασικές προσευχές.
Τόνισε ότι Ελληνισμός και Ορθοδοξία είναι έννοιες ταυτόσημες,δεν νοείται Ρωμιός που να μην είναι Ορθόδοξος και το αντίστροφο. 





Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ΄θά ρθει η Ανάσταση με την Αναγνώριση και τη Διεθνοποίηση της Γενοκτονίας και κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να συμβάλλουν στον αγώνα παίρνοντας ένα βιβλίο ,ώστε οι "Μάρτυρες..." να φθάσουν σε κάθε σπίτι της Αγίας Παρασκευής.
Η βραδιά έκλεισε με τον κ.Νίκο Ασλανίδη να δέχεται συγχαρητήρια και την ευγνωμοσύνη του κοινού για την προσφορά του.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Ιωάννης Καποδίστριας,ο Άγιος της Πολιτικής



Επειδή :«Είναι επιτακτική ανάγκη προβολής ενός ιδανικού προτύπου προς μίμηση για τους πολιτικούς ηγέτες, αλλά και για υποβοήθηση του λαού να αποκτήση ορθά πολιτικά κριτήρια στην επιλογή των κυβερνητών του Έθνους μας».

Άγιος Παΐσιος

Ο Άγιος Πορφύριος κοιμήθηκε με την Αρχιερατική Προσευχή "Ίνα ώσιν εν"
ενώ ο Ιωάννης Καποδίστριας σε επιστολή του προς τον Ιερό κλήρο της Πατρίδας μας, προτρέπει σε όλους να γίνει πράξη αυτή η παρακαταθήκη του Χριστού για την ενότητα, λέγοντας :
«Λαλήσατε εις τας καρδίας του λαού τον νόμον του Θεού,
ορθοτομούντες τον λόγον της αληθείας
κηρύξατε την ειρήνην,
ευαγγελίσασθε την ομόνοιαν,
διδάξατε την φιλαδελφίαν,
την πρός αλλήλους αγάπην,
ίνα ώσιν οι πάντες εν, εν Xριστώ».
Read more: http://www.ioannis-kapodistrias.gr/2015/09/blog-post.html#ixzz67jzl2a5w

Αξίζει να θυμηθούμε την εκπομπή Ιστορία-Λαογραφία-Πολιτισμός του Γιώργου Παναγιωτίδη στην Πέλλα τηλεόραση,με καλεσμένο τον Ιωάννη Κορνιλάκη,συγγραφέα του πονήματος "Ιωάννης Α.Καποδίστριας" ο Άγιος της Πολιτικής.





Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Ε,όχι και να σηκώσουμε κεφάλι σε 100 χρόνια.Την άλλη φορά μας πήρε 400.


Εχολιάστεν ο γείτονας με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο εν εξελίξει Συνέδριο για τη Γενοκτονία.Και με το δίκιο του !



Εδώ το 1922, έσφαξε,βίασε,αφάνισε πάνω από 1.000.000 Έλληνες στην καθ΄ημάς Ανατολή, τον Πόντο,τη Μικρά Ασία ,τη Θράκη και το 1930, ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας,ασπάστηκε την «ελληνοτουρκική φιλία» κι έφτασε μέχρι να προτείνει τον μακελάρη για Νόμπελ Ειρήνης  ενώ πόζαρε καμαρωτός με φόντο τα ορφανά της Γενοκτονίας στο Ζάππειο.(Εμείς αυτόν τον βάλαμε πρώτο τραπέζι πίστα στη Βουλή, άγαλμα στην κεντρική πλατεία της συμπρωτεύουσας και τον είπαμε κι εθνάρχη!)

10 χρόνια μετά, το ΄40 μας κατσικώθηκαν στο σβέρκο τα φιλαράκια του γείτονα, οι Γερμανοί,που στην ουσία αυτοί κατέστρωσαν το σχέδιο της Γενοκτονίας και κατέστησαν πάνω από 1170 ελληνικά χωριά,μαρτυρικά, ενώ αφάνισαν άλλους τόσους Έλληνες .Μέχρι σήμερα δεν μας έχουν αποζημιώσει για την καταστροφή ούτε για τη λεηλασία ενώ επίσης δεν έχουν υπογράψει Συνθήκη Ειρήνης,άρα τύποις βρισκόμαστε ακόμη σε εμπόλεμη κατάσταση.

Τα Ναζιστικά-Φασιστικά Ολοκαυτώματα στην Ελλάδα 
(1941-1945) https://malkidis.blogspot.com/p/1941-1945.html?m=1

Το 1955,με μια στημένη προβοκάτσια, έκρηξη στο δήθεν σπίτι του Κεμάλ,στο Τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης,πυροδότησαν τα Σεπτεμβριανά και τον ξεριζωμό του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης,της Πόλης μας,της μόνης πρωτεύουσας κράτους που παραμένει σκλαβωμένη.Εντούτοις,λίγο αργότερα, ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας πήγε και κατέθεσε στεφάνι στο Μαυσωλείο του μακελάρη των λαών !




Το 1974, ο «καλός» γείτονας εισέβαλλε στην ελληνικότατη Κύπρο μας κι έκτοτε κατέχει παρανόμως το 37% της νήσου αλλά εμείς συνεχίζουμε τη «φιλική» προσέγγιση του θηρίου πιστοί στο δόγμα της ελληνοτουρκικής φιλίας.



Κάθε μέρα τα μαχητικά τους παραβιάζουν τον εναέριο χώρο μας, άτυπος πόλεμος που μας έχει στοιχίσει πάνω από 150 Έλληνες που έπεσαν πιστοί στο καθήκον ωστόσο πρωθυπουργός μας  κατέθεσε και  πάλι στεφάνι στον Κεμάλ, ο υπουργός εξωτερικών χόρεψε ζεϊμπέκικο στη Σμύρνη, κουμπαριές,αλισβερίσια ατελείωτα.




Και πολλοί βέβαια ανώνυμοι Έλληνες είναι όντως οι καλύτεροι φίλοι των γειτόνων αφού παρά τις καθημερινές προκλήσεις,ταπεινώσεις,προσβολές της εθνικής μας κυριαρχίας τρέχουν ακράτητοι στην Αδριανούπολη και στη Μικρά Ασία,στον κλεμμένο Πόντο και στη Θράκη ,στα Κατεχόμενα της Κύπρου,να προλάβουν να πάρουν φθηνά εσώρουχα,δερμάτινα και την πολλοστή τσάντα ν΄ανανεώσουν το look, ενισχύοντας σημαντικά την οικονομία τους και το οπλοστάσιό τους που προετοιμάζουν κυρίως για εμάς.

Ε, όχι και να σηκώσουμε κεφάλι μετά από 100 χρόνια συνεχόμενης Γενοκτονίας !
Την άλλη φορά μας πήρε 400 !
Μη φέρουμε σε δύσκολη θέση τους γείτονες ! Ας τους αφήσουμε ανενόχλητους να συνεχίσουν το πλιάτσικο στη δύσμοιρη πατρίδα μας με κάθε τρόπο !
Αυτά απ΄τη σκοπιά του γείτονα.




Απ΄τη δική μας σκοπιά…
το συντομότερο που θα καταλάβουμε ότι
«Ένα είναι το πρόβλημα της περιοχής : το τουρκικό» (Μιχάλης Χαραλαμπίδης)
ότι πίσω από κάθε εθνικισμό και αλυτρωτισμό στα βόρεια ή στα νότια σύνορά μας,στα ανατολικά ή δυτικά και στο εσωτερικό,τα σπλάχνα της πατρίδας μας, με όλους αυτούς τους καθημερινά παράνομα εισερχόμενους,βρίσκονται οι «καλοί» μας φίλοι και γείτονες
τόσες περισσότερες πιθανότητες έχουμε να τα καταφέρουμε.
Η Ελλάδα προορίζεται να ζήσει
και θα ζήσει.
Αμήν.

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Η δυσχερής θέση της ελληνικής οικογένειας στη δίνη της οικονομικής κρίσης-ΠΕΛΛΑ TV,3.12.13



Η μεγάλη μου αγάπη για τον μοναδικό που έμεινε στην Ιστορία ως Κυβερνήτης της Ελλάδος,Ιωάννη Καποδίστρια ήταν η αιτία για να συνεργαστούμε με τον Γεώργιο Παναγιωτίδη απ΄το ΠΕΛΛΑ TV,ώστε να γίνει μια εκπομπή για τον Κυβερνήτη, με καλεσμένο τον Ιωάννη Κορνιλάκη,συγγραφέα του εμβληματικού βιβλίου "Ιωάννης Α.Καποδίστριας, ο Άγιος της Πολιτικής".

Ο κ.Παναγιωτίδης με κάλεσε να κάνουμε μια εκπομπή μαζί,μία εβδομάδα νωρίτερα ώστε να αναγγείλουμε την εκπομπή για τον Καποδίστρια και να μιλήσουμε για την οικογένεια.
Στην πρώτη μου τηλεοπτική εμφάνιση,με πολύ τρακ προσπάθησα να περιγράψω με ενάργεια τη δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικογένεια και δη η πολύτεκνη,στη δίνη της οικονομικής κρίσης.
Κοιτώντας πίσω, η κατάσταση έχει χειροτερέψει σε όλους τους τομείς.
Η πρόταση στην οποία καταλήξαμε είναι :

"Έχουμε πέσει θύματα ενός ακύρηχτου πολέμου.
Πρέπει να ξεπεράσουμε το διαίρει και βασίλευε που μας έχουν επιβάλλει.
Να επαναστατήσουμε χωρίς βία.
Όπλο μας η ψήφος μας και η αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο.
Οι Έλληνες δεν ήμασταν ποτέ επεκτατικός λαός.Ήμασταν πάντα εν αμύνει κι ο αγώνας μας ήταν υπέρ βωμών και εστιών.Αυτή τη στιγμή οι βωμοί μας που είναι η πίστη μας, η εκκλησία,το κοινό σπίτι όλων μας και οι εστίες μας,η οικογένεια,η κατ΄οίκον εκκλησία, χτυπιούνται ανελέητα.
Καιρός να πάρουμε τα όπλα και να υπερασπιστούμε τους βωμούς και τις εστίες μας.
Όπλα μας, ψήφος μας,η ενότητα που θα προσπαθήσουμε να επιτύχουμε και η αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο."

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

"Μακεδονία : Τούτο το χώμα είναι ελληνικό",Ακροπόταμος 2.12.18


 


Ενώ ο αγώνας για τη Μακεδονία συνεχιζόταν αμείωτος,την ώρα που τα νιάτα της Ελλάδος πέρα από κάθε προσδοκία προέβησαν σε κύμα καταλήψεων διαμαρτυρόμενα για το ξεπούλημα της Μακεδονίας, η ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου,Ακροποτάμου,Θεσσαλονίκης οργάνωσε εσπερινή εκδήλωση με τίτλο :

"Μακεδονία: Toύτο το χώμα είναι ελληνικό"

Ομιλητές :

Θεοφάνης Μαλκίδης,Δρ.Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών,
Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη μελέτη των Γενοκτονιών
Θέμα : "Tρώνε από ΄μας και μένει και μαγιά" (Στρατηγός Μακρυγιάννης) Μακεδονία-Ελληνισμός

Δημήτριος Νατσιός,Δάσκαλος-Θεολόγος
"Ψυχή και Χριστός σας χρειάζεαται" (Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός)

Δέσποινα Στεφανίδου,πολύτεκνη μητέρα
Μέλος της Επιτροπής για τη Διεθνοποίηση και Αναγνώριση της Γενοκτονίας
"Εύξεινος Λόγος",
"Η σιωπή των ΜΜΕ για τον αγώνα υπέρ της Μακεδονίας"





Λογοκρισία άνευ προηγουμένου.

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορήθηκα από το "Ρωμαίικο Οδοιπορικό" την κατάργηση τριών βίντεο,μεταξύ των οποίων κι ένα δικό μου, από τις ομιλίες μας στη διαμαρτυρία κατά του gay pride στο προαύλιο του Αγίου Δημητρίου στις 20 Ιουνίου του 2014 (!!!)
Περίεργη η αναδρομική λειτουργία των "φίλτρων".
Επίσης έχει πέσει "σκούπα" στο διαδίκτυο σε δημοσιεύματα σχετικά με την εκδήλωση, παλιότερα μπορούσε κανείς να βρει πολύ περισσότερα,έχουν απομείνει πολύ λίγα.

http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2019/11/youtube_30.html?m=0&fbclid=IwAR3PvzNT0eUgCeDJIqcABAOTYM37IAidLsatkZbVEyvGt0stDQfBbrgvyu0


Ερωτώ :
Σ΄αυτό το κείμενο
που ακριβώς εντοπίζεται η "ρητορική μίσους" ;

Καλησπέρα.
   Σεβαστοί πατέρες την ευχή σας.Ονομάζομαι Δέσποινα Στεφανίδου και είμαι πολύτεκνη μάνα 5 παιδιών.Είμαι ποντιακής καταγωγής και κάθε χρόνο παρευρίσκομαι στην εκδήλωση μνήμης και τιμής των προγόνων μας κάθε 19 Μαΐου, στην πλατεία Αγίας Σοφίας.΄Οταν το 2012 , το δευτεροβάθμιο όργανό μας, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, κατά το τυπικόν, ζήτησε την άδεια χρήσης την πλατείας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης , Ιωάννης Μπουτάρης, αρνήθηκε να μας την παραχωρήσει.Εμβρόντητοι πληροφορηθήκαμε ότι 1 μήνα μετά, όχι μόνο παραχώρησε, αλλά χρηματοδότησε και παρείχε κάθε δυνατή διευκόλυνση, παρευρέθηκε και απήυθηνε χαιρετισμό στο Gay pride.Αισθανθήκαμε βαθύτατα προσβεβλημένοι.

   Ήμουν και πέρσυ εδώ, στις 13 Ιουνίου 2013. ΄Ημασταν λιγότεροι πέρσυ. Φέτος δόξα τω Θεώ, έχουμε δυνατή παρουσία και μεγαλύτερη υποστήριξη. Ενημερώνοντας φίλους και γνωστούς, για να έρθουν μαζί, συνάντησα την αντίρρηση και τη σύσταση φίλων Ιερέων, να μην διαμαρτυρηθούμε για να μην δημιουργήσουμε αντίδραση σε ομοφυλόφιλους και εμποδίσουμε τη μετάνοιά τους.  Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι εμείς εδώ δεν ήρθαμε για να κατακρίνουμε τους ομοφυλόφιλους.Δεν είμαστε οι αναμάρτητοι που πρώτοι θα ρίξουν την πέτρα.Ήρθαμε να δηλώσουμε την αντίρρησή μας σ΄ένα ξενοκίνητο, κατευθυνόμενο, υποκινούμενο γεγονός, χρηματοδοτούμενο με το αίμα του Ελληνικού λαού.Γιατί σήμερα, το δημόσιο χρήμα συγκεντρώνεται από το υστέρημά μας, από τα λίγα που κάθε μέρα γίνονται λιγότερα.
   Και μιλάμε και προβάλουμε την ευθύνη του Μπουτάρη. Είναι συνολική η ευθύνη του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.Τι κάνουν οι υπόλοιποι ; ΄Ερχονται και ζητούν τον σταυρό της προτίμησής μας, καταλαμβάνουν τις καρέκλες εξουσίας του Δημοτικού Συμβουλίου , υποσχόμενοι να εκφράζουν τις δικές μας θέσεις και απόψεις. ΄Οχι τις δικές τους, ούτε ξένων και αλλοτρίων. Να τους πιάσουμε και να τους τρίξουμε τα δόντια. Εμείς που τους ψηφίσαμε. Να το σκεφτούν καλά πριν ξαναδηλώσουν τη συναίνεσή τους.
   Αντιδρούμε σ΄ένα καρναβάλι που μόνο σκοπό έχει ν΄αχρειώσει την εικόνα του Θεού, τον άνθρωπο.Να πλήξει την Ιεραρχία των βασικών κυττάρων της κοινωνίας μας, Οικογένεια, Ορθοδοξία, Πατρίδα. Με αυτή τη σειρά.Η Θεσσαλονίκη, η Αγιοτόκος και Αγιοφρούρητη, από τον ΄Αγιο Δημήτριο τον Μυροβλήτη, την Οσία Θεοδώρα τη Μυροβλύτιδα, τον ΄Οσιο Δαυίδ τον εν Θεσσαλονίκη, τον ΄Αγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, τον ΄Αγιο Γρηγόριο τον Καλλίδη, τον ΄Οσιο Νικόλαο τον Καβάσιλα, η πόλη η κατάσπαρτη βυζαντινά μνημεία, το χώμα της το αγιασμένο από αίματα Μαρτύρων και Ηρώων, η πόλη που βρίσκεται τόσο κοντά στο ΄Αγιον ΄Ορος, το Περιβόλι της Παναγίας, που λες κι ο αέρας έρχεται μυρωμένος από τις προσευχές των επίγειων Αγγέλων, δε σηκώνει τέτοιες μαγαρισιές και ξετσιπωσιές. 

   Πριν λίγες ημέρες έγινε το αντίστοιχο Gay pride στην Αθήνα. Δόθηκαν στη δημοσιότητα εικόνες χυδαίες, προκλήθηκαν βανδαλισμοί. Μέχρι και ομοφυλόφιλοι αντέδρασαν και είπαν δεν με εκπροσωπεί αυτό. Κι είναι αυτό που προκαλεί περισσότερο.Ο εκχυδαϊσμός και η αποϊεροποίηση του έρωτα. Δεν είναι ο έρωτας παντιέρα να την ανεμίζουμε και να την επιδεικνύουμε προκλητικά.
   Η Ορθοδοξία αναγνωρίζει την ιερότητα του έρωτα, τον σκέπει και τον προστατεύει με το μέγα Μυστήριο της Αγάπης,τον Γάμο,τον τρέφει και τον ζωογονεί με το Σώμα και το Αίμα του Χριστού. Στην αυριανή παρέλαση δεν χωράει το Σώμα και το Αίμα του Χριστού.Ο Θεός αγάπη εστί.Και οι ιδιότητες της Αγάπης περιγράφονται αναλυτικά  στην Α΄προς Κορινθίους επιστολή του Αποστόλου Παύλου, κεφ.13, 1 - 13.Η αγάπη ου φυσιούται.Δεν υπερηφανεύεται, δεν έχει  θέση η υπερηφάνεια στην Αγάπη.Ουκ ασχημονεί.Δεν κάνει ασχήμιες, ούτε βανδαλισμούς. Δεν έχει θέση η βαρβαρότητα στην Αγάπη.
   Εύχομαι καλή μετάνοια, πρώτα σ΄εμάς που είμαστε εδώ κι έπειτα σε όσους επηρεασμένοι από τις κοσμικές αντιλήψεις βρίσκονται απέναντί μας και μας πολεμούν.Εύχομαι ολόψυχα να είναι αυτή η τελευταία φορά που βρισκόμαστε εδώ γι αυτό το λόγο. 
Αν χρειαστεί, θ΄ανταποκριθούμε στο κάλεσμα, αλλά να μην ξαναχρειαστεί.
Αμήν. Γένοιτο. Χαίρετε.


Κατά τη γνώμη μου
το μόνο μίσος που καλλιεργείται τεχνηέντως στις μέρες μας
από ανθελληνικά κέντρα,
και θεριεύει μέρα με τη μέρα 
είναι το μίσος ενάντια σε κάθε τι ελληνικό κι ορθόδοξο.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για τον έρωτά μας,τον Ιησού Χριστό και τον Λόγο Του.
Η Ελλάς δεν παραδίδεται αμαχητί.





Σχετικό κείμενο :
"Ελευθερία σκέψεως και λόγου"
http://despinastef.blogspot.com/2019/11/youtube.html

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Ελευθερία, σκέψεως και λόγου.



* Μετὰ τὴν πρὸ λίγων μηνῶν φίμωση ἑνὸς ἀπὸ τὰ μεγαλύτερα ὀρθόδοξα διαδικτυακὰ κανάλια στὸ Youtube σήμερα διαπιστώνουμε τὴν κατάργηση τοῦ καναλιοῦ ὅπου ἦταν ἀνηρτημένες πολλὲς ἐκπομπὲς τοῦ π. Ἀρσενίου Βλιαγκόφτη.
Γιὰ ὅσους τυχὸν δὲν γνωρίζουν στὶς ἐκπομπὲς ἀναλύονταν θέματα θεολογικά, ἱστορικά, ἐθνικὰ καὶ συχνὰ ἄκρως ἐπίκαιρα καὶ ἐπίμαχα ὅπως ἡ ὁμοφυλοφιλία, ἡ λαθρομετανάστευση, ὁ οἰκουμενισμὸς καὶ πολλὰ συναφῆ!


Ὑπενθυμίζουμε ὅτι οἱ δύο τελευταῖες ἐκπομπὲς τοῦ π. Ἀρσενίου ἦταν ἀφιερωμένες στὸ ἀκανθῶδες ζήτημα τῆς λαθρομετανάστευσης καὶ ἴσως αὐτὲς ἀποτέλεσαν τὴν ἀφορμὴ γιὰ τὴν κατάργηση τοῦ διαδικτυακοῦ καναλιοῦ.

Νὰ ἐπισημάνουμε ἐπίσης ὅτι ὁ π. Ἀρσένιος Βλιαγκόφτης δὲν εἶναι τυχαῖο πρόσωπο. Εἶναι πτυχιοῦχος τῆς φιλοσοφικῆς καὶ τῆς θεολογικῆς σχολῆς Α.Π.Θ. καὶ διδάκτωρ Θεολογίας Α.Π.Θ. Ἀπὸ τὸ 1987 ἐγκαταβιώνει στὴν....
Ἱερό Ἡσυχαστήριο Ὁσίου Ἀρσενίου τοῦ Καππαδόκου Βατοπαιδίου Χαλκιδικῆς.
Τὸ 1991 ὁρίσθηκε ἐντεταλμένος τῆς Ἱερᾶς Μητρόπολης Κασσανδρείας γιὰ θέματα αἱρέσεων καὶ ἔχει λάβει μέρος σὲ ὅλες τὶς ἐτήσιες Πανορθόδοξες Συνδιασκέψεις γιὰ τὴν ἀντιμετώπιση τῶν αἱρέσεων. Εἶναι Σύμβουλος ἐκδόσεως τοῦ περιοδικοῦ «Παρακαταθήκη», ποὺ στοχεύει στὴ διατήρηση καὶ προβολὴ τῆς Ἑλληνορθοδόξου παραδόσεώς μας.

Οἱ ἡμέρες «ἐλευθερίας τοῦ λόγου» ἔχουν πρὸ πολλοῦ παρέλθει! Ὁ διωγμὸς ἐντείνεται μὲ ραγδαίους ρυθμοὺς καὶ ὀφείλουμε ὅλοι νὰ λάβουμε θέση γιὰ νὰ προασπίσουμε τὰ θεμελιώδη καὶ ὑπαρξιακὰ γιὰ τὸ Γένος μας μεγέθη: τὴν Ὀρθόδοξη Πίστη μας καὶ τὴν Πατρίδα μας.

* Από Ρωμαίικο Οδοιπορικό/20.11.19
http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2019/11/youtube.html?m=1&fbclid=IwAR3IzxWvbdRazy1ocgp8mvNKXIqPUNBH38_GvLzDmPya2mJ-5e8oP19rDgY

Επίσης έκλεισαν το κανάλι "Στύλος Ορθοδοξίας" του Διονύση Μακρή.
https://no2idcardgr.blogspot.com/2019/11/blog-post_21.html?fbclid=IwAR3vhlEaOkoqENZjFsXKlJFYXCg8yGR_CWCPvmB4d8NFNjoL84ttjUy8U38

Ας θυμηθούμε τη λογοκρισία της πατριωτικής εκπομπής του Δημήτρη Νατσιού,"Γράμματα Σπουδάματα" το Σεπτέμβρη του 2018."




http://despinastef.blogspot.com/2018/10/blog-post.html

αλλά και της παρόμοιας του Θεοφάνη Μαλκίδη,"Επί του θέματος" από τη Δέλτα Τηλεόραση Θράκης και λίγο αργότερα την απόσυρση της και από το youtube .




https://www.youtube.com/watch?v=wdHgsQkEKCQ&t=180s&fbclid=IwAR2h0YcgwWuv5eOIzzZT3GZVCXtxnGoL13HOXwEwn9LL7wIYwyDWDszqd6Y

Ζητούμε και πάλι :
Ψωμί
Παιδεία
Ελευθερία, σκέψεως και λόγου.

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Σώπα,μη μιλάς ! (διασκευή)


Σώπα, μη μιλάς...
άσε αμέτρητους,αγνώστων στοιχείων,αγνώστου πατρός,αγνώστου ποινικού μητρώου,αγνώστων προθέσεων και διαθέσεων να μπουκάρουν καθημερινά στη χώρα σου, στο όνομα του "ανθρωπισμού".



Σώπα,μη μιλάς...
άσ΄τους να συνωστίζονται,σε συνθήκες που ούτε για ζώα δεν κάνουν,όταν εξεγερθούν θα βρουν εσένα μπροστά τους να εκδηλώσουν την οργή τους,ούτε τον Τσίπρα ,ούτε τον Μητσοτάκη.

Σώπα,μη μιλάς...
άσ΄τους ανενόχλητους,να κλέβουν,να βιάζουν,να βανδαλίζουν εκκλησιές και μοναστήρια,τα όσια και τα ιερά σου στο όνομα της "ανεκτικότητας".





Σώπα,μη μιλάς...
άσ΄τους να γεννοβολάνε και να έχουν προτεραιότητα στα νοσοκομεία σου,με μαθηματική ακρίβεια πολύ σύντομα θα είναι περισσότεροι από τους γηγενείς.
Σώπα,μη μιλάς...
όταν απλώσουν χέρι στην γυναίκα και στο παιδί σου, μην είσαι εγωιστής,πρέπει κι αυτοί να ξεχαρμανιάσουν.

Σώπα,μη μιλάς...
Κι όταν θα έρθει η σειρά σου,όταν ουρλιάξεις,δεν θα βρεθεί κανένας να ζητήσει το δίκιο σου.
Θα παρακολουθούν σιωπηλοί,όπως άλλωστε έπραξες κι εσύ.

Σώπα,μη μιλάς...
Αν δεν είσαι ο επόμενος.
Θά΄σαι ο μεθεπόμενος.
Αν συνεχίσεις τη σιωπή σου.


Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

H αθρώα εισροή συνεχίζεται,η χώρα βουλιάζει.

Κείμενο που υπογράφουν 95 καθηγητές για την
Παράνομη μετανάστευση το υπ΄αριθμόν 1 εθνικό πρόβλημα της Ελλάδας.

Προςτους Προέδρους της Ελληνικής και Κυπριακής Δημοκρατίας 

τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος 
τους Υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδος & Κύπρου
την Ηγεσία της Εκκλησίας Ελλάδος & Κύπρου
Κοιν:
τους Αρχηγούς Πολιτικών κομμάτων Ελλάδος & Κύπρου
τα μέλη των Κοινοβουλίων Ελλάδος & Κύπρου
τους Ευρωβουλευτές Ελλάδος & Κύπρου.

τα ΜΜΕ Ελλάδος & Κύπρου
τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
τους αντιπροσώπους κρατών – μελών του ΟΗΕ

https://professors-phds.com/2019/11/10/19011/?fbclid=IwAR1hZXyvyji2t_R6dqvwpuBtHbYMt_sxi_l0g0tV7tV174QTirxSXW6JdRc





Ιωάννινα:3.650 Πρόσφυγες Και Μετανάστες Στην Ήπειρο
.. Το Προσφυγικό Στο Δημ.Συμβούλιο

http://www.epirus-tv-news.gr/2019/11/3650.html?fbclid=IwAR1TyGixtb6do3B4P1EAGn2YkcrgXmznEYUvywSRpqiL1muXcr2b0opAxPY


Άβατο η πλατεία Αριστοτέλους λόγω συμπλοκών,παρεμπορίου και εμπορίου ναρκωτικών.
https://www.thessnews.gr/article/154139/abato-logo-symplokon-kai-emporiou-narkotikon-i-aristotelous-diasostes-kai-astynomikoi-miloun-sto-radio-thessaloniki?fbclid=IwAR1d-ZIvU0zNwVdFDWL8YVGx_qk3av-hvm-KqgjkOIVG8qES6BSfYFdVybs

Τελικά οι "πρόσφυγες" που προορίζονταν για το μοναστήρι δεν ήταν από τη Συρία.
https://www.kalavrytanews.com/2019/11/blog-post_41.html?m=1&fbclid=IwAR2MeLtqzOafUHCH2EUcXWMNkmREy8st6PiVF3g6NUNN-Wn9gh1rykn2DfU#.Xc1aiDsfsq4.facebook

Αλλοίωση πληθυσμού και στην Κύπρο.
https://righter.gr/2019/11/12/i-tourki-epikizoun-ke-tin-kypro-me-mousoulmanous-lathrometanastes/?fbclid=IwAR3M-awtBNCP4_-cFWiNzI6rn_vY_f-9JWakMFKhz-CgLiaSUqCLAEHQDSk

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Nτου από παντού.




Έβρος
“Τον τελευταίο καιρό ζούμε καταστάσεις πλήρους ανασφάλειας που δεν επιτρέπονται σε μια ευνομούμενη πολιτεία... "
https://thesseconomy.gr/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%af%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%bd%ce%af%ce%b1%cf%82-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8e/?fbclid=IwAR2JbJy7YhvEE7I_bIE2TaSUz6EGhF1qjCBscb5spSmgFfz7XfKv88UiSYc

Μέγας εθνικός κίνδυνος.
Σε δύο κτήρια σχολείων του δήμου Σουφλίου έχει αποφασίσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη να στεγάσει πρόσφυγες.Μέχρι σήμερα είχε εξαιρεθεί  η Θράκη   από την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά η σημερινή μάλλον δεν αντιλαμβάνεται κάποιες ιδιαιτερότητες .
https://radiomax.gr/1-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b5%ce%b3%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%86%cf%8d%ce%b3%cf%89%ce%bd-%cf%83%ce%b5-%ce%ba%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b9%ce%b1-%cf%83/?fbclid=IwAR1iNDkOft0MxC4VPtDL_cqJg-ksRZBcgs9ItcYLXZqUMFfz-8KylRsuU78

Θεσσαλονίκη
Απανωτά μαχαιρώματα αλλοδαπών
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/821033_ektos-eleghoy-i-katastasi-stin-thessaloniki-allodapoi?fbclid=IwAR0NVKT9ZamiOn5kevizI_AkaiErQ6Ed41EDrZnTlnSAQhes2_uZhC1JKYg

Ανάστατοι οι κάτοικοι στα Διαβατά.
https://www.youtube.com/watch?v=jMg2kSQt8JY

Χαλκιδική,Νέα Τένεδος
https://www.xalkidikipolitiki.gr/2019/11/12/n-tenedos-prota-prosfygiki-domi-metepeita-paidiki-kataskinosi/?fbclid=IwAR38EKVJgGxTjI3mrAy_Omr6DL0ZutshMqBJa-QrZ98ANFAqC5WXEqeRnls
https://www.xalkidikipolitiki.gr/2019/11/11/quot-podi-quot-n-tenedos-tin-eleysi-prosfygon/

Λάρισα,Βερδικούσια
Φιλοξενία 30 "ασυνόδευτων προσφυγόπουλων" (Ρωτήστε το Λιβάδι Θεσσαλονίκης τι συμβαίνει εκεί με μία αντίστοιχη περίπτωση)
https://www.thessaliatv.gr/news/81865/meta-tin-karitsa-kai-sti-berdikousia-filoksenia-30-asunodeuton-prosfugopoulon/?fbclid=IwAR0dlr06ugohuXZMMEeMfZL8V-Am0YADvsgAIYorf6pcHEoLADkiMHNfKVk#.Xcqfy63udKA.facebook

Άνω Σωτηρίτσα, 400% αναλογία νεοφερμένων προς κατοίκους
http://www.freepen.gr/2019/11/blog-post_820.html?fbclid=IwAR3dx4LqbYufmd2M_nBKmE25_sHvAIH2BoViDLco2qpbbe-F29YzlLItZHU

Καρδίτσα,μία μεγάλη δομή με κοντέινερ στη ΒΙΠΕ Γοργοβιτών





https://www.thessaliatv.gr/news/81898/theloun-na-metatrepsoun-tin-karditsa-se-moria-tis-thessalias/?fbclid=IwAR2sayBYKyA-G5-ezboxE2jzYFRgc4yPMH_36StqnkXJficEWfx3ZPL3hWg#.Xcu0NJNyX_Q.facebook

Δυτική Ελλάδα,Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού,"προσωρινή" φιλοξενία σε μοναστήρι.
https://katanixi.gr/2019/11/12/%cf%86%cf%84%ce%ac%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%bf%ce%b9-%cf%80%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%bf%ce%b9-%cf%80%cf%81%cf%8c%cf%83%cf%86%cf%85%ce%b3%ce%b5%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b4%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%ba/?fbclid=IwAR1XMouM3x5bSIb6FuW-94yQgBa8neibuKyNuZp-zAJPWoMd5jLmqrPbm0s

Σάμος-Χτίζουν αυθαίρετα μες στο δάσος
https://www.youtube.com/watch?v=Z30B45-Q9dA



Λέσβος,πάνω από 16.000 παράνομα εισελθόντες.
https://www.lesvospost.com/2019/11/blog-post_50.html

Κρήτη, 6200 παράνομα εισελθόντες θα δεχθεί για αρχή...
https://rethemnosnews.gr/2019/11/6-200-%cf%80%cf%81%cf%8c%cf%83%cf%86%cf%85%ce%b3%ce%b5%cf%82-%ce%b8%ce%b1-%ce%b4%ce%b5%cf%87%cf%84%ce%b5%ce%af-%ce%b7-%ce%ba%cf%81%ce%ae%cf%84%ce%b7/?fbclid=IwAR3_oxS0Mfzyi4w28LQpiJQcI3W_LFgvKiJUPKL4AAWG30BZgb2EaE96YLo

Συνεχίζεται...

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Δεν είναι προσφυγικό,είναι εποικισμός.

Μαρτυρίες για τον εν εξελίξει εποικισμό της πατρίδας μας.

Όταν δημοσιεύτηκε η εκπομπή "Γράμματα Σπουδάματα" του Δημήτρη Νατσιού με την αφοπλιστική μαρτυρία του Λυκούργου Μαρκούδη, σε χρόνο ρεκόρ "κατέβηκε" και ξανακυκλοφόρησε από άλλα κανάλια.




Όταν άρχισα να μαγνητοσκοπώ την παρέμβαση του φίλου-ιερέα απ΄τη Μυτιλήνη,π.Θεόδωρου Δεληγιάννη δεν υποψιαζόμουν τι ντοκουμέντο καταγράφηκε.



Οι φίλοι μου απ΄τη Μυτιλήνη,λένε ότι αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι ελάχιστα σε σχέση με όσα γίνονται.Ο π.Στρατής Γιουσμάς, περιγράφει τη ζωή των κατοίκων της Λέσβου και τα αδιέξοδα που έχουν φτάσει.



Είναι ελεύθεροι σήμερα οι κάτοικοι της Λέσβου ;
Ή ζουν ως ελεύθεροι πολιορκημένοι ;
Στις 8 Νοέμβρη γιόρτασαν την απελευθέρωσή τους από την Τουρκοκρατία .
Μήπως έχουν φτάσει στο σημείο να χρειάζονται εκ νέου απελευθέρωση ;΄

Σήμερα στη Λέσβο,στη Σάμο, στη Χίο
αύριο στη γειτονιά σου.

Ε,εσύ !
Έλληνα,
ΞΥΠΝΑ !
ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ !






Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Ολοταχώς προς μια νέα Γενοκτονία.



Ελλάς 2019
Τα σύνορά μας είναι ανοιχτά κι έχουν γίνει μπάτε σκύλοι,αλέστε.
Αμέτρητοι ,άγνωστοι παράνομα εισελθόντες έποικοι εισέρχονται στην Ελλάδα είτε απ΄τον Έβρο, όπου δεν πρέπει να παραμείνουν ούτε λεπτό αφού οι ισορροπίες εδώ και χρόνια είναι ευαίσθητες,είτε από τα νησιά του Αιγαίου,όπου επίσης δεν μπορούν να παραμείνουν,πόσους να σηκώσουν τα νησάκια ;
Με πρόσχημα την απολύτως απαραίτητη αποσυμφόρηση των νησιών τα κυβερνητικά φερέφωνα επιχειρούν να διασπείρουν τους παράνομα εισελθόντες εποίκους σε όλη την επικράτεια.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ : Άπαξ και μεταφερθούν στην ενδοχώρα χάνουν το δικαίωμα μεταφοράς στην Τουρκία.
https://www.ethnos.gr/ellada/58418_osoi-prosfyges-metaferontai-hanoyn-dikaioma-epistrofis-stin-toyrkia

Τοπικές κοινωνίες όπως π.χ.τα Νέα Βρασνά,που τους δέχτηκαν πρωτύτερα αλλά ο τόπος υπέστη σημαντικές ζημιές,αντιδρούν.
Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι απειλούν ότι έχουν τρόπους να επιβάλλουν την εγκατάσταση των παρανόμων.
Αντιδράσεις ενάντια στην εγκατάσταση των παράνομα εισελθόντων εποίκων στοχοποιούνται και στρέφεται εναντίον τους ένας ολόκληρος μηχανισμός προπαγάνδας,
ενώ βανδαλισμοί και ιεροσυλίες προσπερνούνται απαρατήρητοι από τους πολιτικά ευαίσθητους,διεθνιστές δήθεν "προοδευτικούς"υπηρέτες των Μνημονίων.
https://www.lawandorder.gr/Article/62376/ekapsan-tin-agia-trapeza-tou-naou-isonagios-charalampossin-sti-chio-fotografies

Ο εποικισμός είναι έγκλημα πολέμου.
Ο εποικισμός σύμφωνα με το άρθρο 8 του καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) θεωρείται έγκλημα πολέμου, με ανάλογες κατηγορίες και ποινές.http://malkidis.blogspot.com/2019/11/blog-post_7.html

Τα Μνημόνια είναι μία νέου τύπου Γενοκτονία.
Η σύγχρονη καταστροφή της πατρίδας μας είναι μια νέου τύπου Γενοκτονία.




Στο χέρι σου είναι να τα σταματήσεις.


Ε,εσύ, Έλληνα
ξύπνα,
αντέδρασε !



Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Θριαμβευτική νίκη : Η ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων,Ελλήνων και Ασσυρίων


Φωτογραφία από Fb :Vasiliki Tsanaktsidou
Φωτογραφία από Fb :Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος
Μια θριαμβευτική νίκη μετά από αγώνες χρόνων.


Κυρώθηκε το ψήφισμα (Νο 296) για τη Γενοκτονία Αρμενίων,Ελλήνων και Ασσυρίων με συντριπτική πλειοψηφία από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ !




Ταυτόχρονα η Γενοκτονία εισάγεται για διδασκαλία σε πολιτείες των ΗΠΑ (Μασαχουσέτη,Μίτσιγκαν,Ιλινόις,Ρόουντ Άιλαντ,Καλιφόρνια)* με στόχο την αποτροπή
της επανάληψης του μαζικού εγκλήματος εναντίον της ανθρωπότητας.



Φωτογραφία από Fb :Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος


Το 2019, συμβολικό έτος της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την έναρξη της τελικής φάσης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου,οι αναγνωρίσεις της Γενοκτονίας και οι θετικές εξελιξεις στο ζήτημα γίνονται με ρυθμό ντόμινο.

Η άνοιξη των λαών της Mικράς Ασίας ζυγώνει.



*
https://malkidis.blogspot.com/2019/10/blog-post_74.html?fbclid=IwAR3AUlhrFCQWdxLUlqnkt2H13uTzQZQlO4ZTlj_q5MtUXfG13KLWBbsec04

https://malkidis.blogspot.com/2019/10/296.html?fbclid=IwAR1Kn7L-muKI615GLpVtb4PfOfnA5Hj-dgy4NG5ZdDrqdeZQqf7yr8nRjLk

https://malkidis.blogspot.com/2019/10/blog-post_42.html



Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Η αθέατη πλευρά των μεγάλων Ελλήνων.




Στα σχολειά που εμείς μάθαμε γράμματα ελληνικά, το ΄80 και το ΄90, στα σχολειά που λειτουργούσαν σύμφωνα με το Σύνταγμα και διαμόρφωναν εθνική και θρησκευτική συνείδηση στα ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ,μας έμαθαν ν΄αγαπούμε και να τιμούμε τους ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία για να είμαστε εμείς σήμερα Έλληνες.

Και βγήκαν κάτι αποβράσματα τα τελευταία χρόνια σε θέσεις-κλειδί και βάλθηκαν να αμαυρώσουν την εικόνα των μεγάλων Ελλήνων,των ηρώων που έπεσαν για την πατρίδα.Όλο κάποιο σκάνδαλο διαρρέουν, συκοφαντίες, γεννήματα του βορβορόδους νοός τους.

Η αλήθεια είναι ότι σε μεγάλες προσωπικότητες όπως ο Θοδωρής Κολοκοτρώνης,όπως ο Παύλος Μελάς, ο Ιωάννης Καποδίστριας υπάρχει μία άγνωστη πλευρά, παραγνωρισμένη, που θα πρέπει να έρθει στο φως για να συντρίψει τελειωτικά τις ύβρεις εναντίον των τίμιων ηρώων μας.
Ποια είναι αυτή ;

Ότι οι προαναφερθέντες και πολλοί συναγωνιστές τους ήταν γνήσια τέκνα της Ορθοδόξου πίστεως.
Ο Κολοκοτρώνης έμεινε ορφανός σε μικρή ηλικία αφού και ο δικός του πατέρας έπεσε στον αγώνα για την ελευθερία.Μεγάλωσε μέσα στα μοναστήρια όπως αυτό της Ζερμπίτσας κ.ά.Μάλιστα μετά την απελευθέρωση εκπλήρωσε το τάμα του να επισκευάσει Μονή της Παναγίας στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας.(http://ikivotos.gr/post/1825/to-monasthri-toy-kolokotrwnh)

Ο Καποδίστριας από έφηβος συμμετείχε στα μυστήρια της εκκλησίας και σχόλαζε στην Ιερά Μονή Πλατυτέρας στη γενέτειρά του,την Κέρκυρα.Μάλιστα Κερκυραίος ιστορικός υποστηρίζει ότι ο Καποδίστριας ήταν μεγαλόσχημος μοναχός.
Ο Παύλος Μελάς,γόνος μια οικογένειας που αγωνιζόταν πνευματικά και είχαν μάλιστα πνευματικό πατέρα τον Άγιο Νεκτάριο.



Τα παιδιά της ΕΟΚΑ ήταν τα παιδιά των Κατηχητικών.
Ο αγώνας δόθηκε πάντοτε υπέρ πίστεως και πατρίδος.
Αν ερευνήσουμε λίγο θα βρούμε πολλές ανάλογες αποδείξεις για πολλούς ευεργέτες μας.
Μπορεί οι  προσκυνημένοι ψευτοδιανοούμενοι να παθαίνουν αλλεργία αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία στάθηκε πάντοτε Ελληνοσώτειρα.

Στους προσκυνημένους-υβριστές των ηρώων μας,
οφείλουμε να αποδώσουμε κατά τα έργα τους.
Ήτοι, Φωτιά και Τσεκούρι !








Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

«Και φωνάζουν οι πατριδέμποροι να φοβηθούν οι πατριώτες».


 


Θεοφάνης Μαλκίδης :
«Και φωνάζουν οι πατριδέμποροι να φοβηθούν οι πατριώτες».
(Κώστας Βάρναλης)

Για την απαιτούμενη  από το Σύνταγμα  της Ελληνικής Δημοκρατίας πλειοψηφία στη Βουλή των Ελλήνων όπου έγινε για η κύρωση της  "Συμφωνίας" για τη Μακεδονία, οφείλουμε να αναφέρουμε τα εξής:

Η  <Συμφωνία> είναι μία διεθνής – διμερής συμφωνία η οποία για να καταστεί αναπόσπαστο μέρος της  έννομης τάξης της Ελλάδας θα πρέπει κατά το άρθρο 28 παρ. 1 του Συντάγματος να κυρωθεί με τυπικό νόμο. 


Η κυβερνητική πλειοψηφία και κάποια μέλη της Βουλής από άλλα κόμματα καθώς και ανεξάρτητοι, υποστήριζαν ότι χρειαζόταν η απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των Βουλευτών, δηλ. 151, κατά την παρ. 3 του άρθρου 28, η οποία και συμπίπτει με την κυβερνητική πλειοψηφία. Επίσης υποστηριζόταν ότι η υπερψήφιση της <Συμφωνίας> συνδέεται με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση.
Ωστόσο
Η ψήφιση νόμου που κυρώνει διεθνή συνθήκη ή συμφωνία μεταξύ της χώρας μας και τρίτων κρατών χρειαζόταν κατά το άρθρο 28 παρ. 2 του Συντάγματος την πλειοψηφία των 3/5 του όλου αριθμού των Βουλευτών μόνο όταν με αυτήν αναγνωρίζονται σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα.
Ενδεχόμενη εμπλοκή του ΝΑΤΟ ή της ΕΕ με την ένταξη των Σκοπίων σχετίζεται άμεσα με την υπογραφή της συμφωνίας, εφόσον καθένας από τους παραπάνω οργανισμούς έχουν τους δικούς τους όρους και προϋποθέσεις για την ένταξη τρίτων χωρών σε αυτούς, όπως τα Σκόπια.
Αλλά ούτε και η παρ. 3 του ιδίου άρθρου, που απαιτεί πλειοψηφία τουλάχιστον 151 Βουλευτών, εφαρμόστηκε αφού η διάταξη αυτή απαιτεί περιορισμούς στην άσκηση της εθνικής κυριαρχίας εκ μέρους της χώρας μας, κατά την κρατούσα ερμηνεία που έχει δοθεί σε αυτή την έννοια υπό την έποψη του άρθρου 28 παρ. 3 του Συντάγματος
Και για αυτό το λόγο η " Συμφωνία" μεταξύ των άλλων, θα κριθεί από την Ιστορία και τον Λαό.




Πηγή : https://malkidis.blogspot.com/2019/10/blog-post.html#more

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Θεοφάνης Μαλκίδης : ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΛΑ...





*Τις τελευταίες πέντε ημέρες έφτασαν στα νησιά 191 βάρκες μεταφέροντας παράνομα στην Ελλάδα 6871 ανθρώπους, δηλαδή κατά μέσο όρο εισήλθαν παράνομα στη Ελλάδα 1374 άνθρωποι ανά ημέρα μόνο τα τελευταία πέντε εικοσιτετράωρα.

*Από το τέλος Αυγούστου έχουν μεταφερθεί 4.000 άνθρωποι από τα νησιά στην ενδοχώρα και έως το τέλος Νοεμβρίου θα μεταφερθούν άλλοι 12.000, κυρίως στη Μακεδονία και γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα.
*Θα χρηματοδοτηθεί η εγκατάσταση 40.000 εξ΄αυτών σε διαμερίσματα και ξενοδοχεία και θα εισαχθούν 16.000 στην αγορά εργασίας.

*Κάθε μέρα γεννιούνται 250 περίπου παιδιά, εκ των οποίων τα 50 από αλλοδαπές μητέρες, ενώ κάθε μέρα πεθαίνουν 350 περίπου άνθρωποι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία Έλληνες.

*Περισσότεροι από 250.000 Έλληνες επιστήμονες και άλλοι 300.000 εργαζόμενοι έχουν φύγει από το 2010 στο εξωτερικό.

*Στην τετραετία 2015-2018 οι θάνατοι ξεπέρασαν τις γεννήσεις κατά 125.000 δηλαδή «χάθηκε» μια πόλη με πληθυσμό αντίστοιχο του Βόλου....


Πηγή : 

https://malkidis.blogspot.com/2019/10/blog-post_73.html?fbclid=IwAR3Ze9Wy6auV1MRdlexYXEO8zBB8KSERti0gWBDCJrCcvZqz5vQx-ymgGyk#more