Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Γεώργιος Ανδρεάδης :Μια ανεκτίμητη προσφορά στο Ποντιακό Ζήτημα



Στις 31 Δεκεμβρίου του 2015 άφησε την τελευταία του πνοή ο Γεώργιος Ανδρεάδης, ένας Πόντιος ευπατρίδης,πολιτικός επιστήμων και συγγραφέας 40 βιβλίων που έγινε γέφυρα επικοινωνίας με την ιστορική μας πατρίδα, τον Πόντο,τη Μικρά Ασία, την Ανατολή.




Ο Γεώργιος Ανδρεάδης γεννήθηκε στα προσφυγικά χαμόσπιτα μέσα στις λάσπες της Καλαμαριάς το 1936, φοίτησε στο κολλέγιο Ανατόλια (Κολλέγιο Ανατόλια λειτουργούσε αρχικά στη Μερζιφούντα του Πόντου και μετά τη Γενοκτονία μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη) κι έπειτα στο Πανεπιστήμιο του Freiburg.Πραγματοποίησε από τα φοιτητικά του χρόνια κι εντεύθεν 52 ταξίδια στον Πόντο, καλλιεργώντας σχέσεις φιλίας με τους δικούς μας ανθρώπους που έμειναν εκεί,και τους ντόπιους ανακαλύπτοντας τραγικές προσωπικές ιστορίες από τη Γενοκτονία που κατέγραψε στα βιβλία του και φέρνοντας στο φως άγνωστες πτυχές του απαράγραπτου και ατιμώρητου μαζικού εγκλήματος εναντίον των προγόνων μας, όπως τα 100.000 ορφανά και οι 60.000 αγνοούμενοι.

Τα ορφανά και οι αγνοούμενοι του Πόντου αναδεικνύονται σ΄ένα από τα πιο γνωστά του βιβλία την "Ταμάμα,η αγνοούμενη του Πόντου", που μεταφράστηκε και έγινε και ταινία κάνοντας ευρύτερα γνωστό το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής.
Την Ταμάμα γνώρισε ο Ανδρεάδης προσωπικά, ήταν κόρη ιερέως,του παπαΓιάννη του Κοτρίδη,το τρίτο από τα τέσσερα παιδιά του, τρία κορίτσια κι ένα αγόρι.Στη Γενοκτονία βρήκαν τραγικό θάνατο ο αδελφός και οι γονείς της,η Ταμάμα στην εξοντωτική πορεία θανάτου αποχωρίστηκε από τις αδελφές της που διέφυγαν στην Ελλάδα και μεγάλωσε ως θετή κόρη ενός Τούρκου στρατιωτικού.
Όταν το 1970 έπαθε άνοια άρχισε να θυμάται λέξεις και γεγονότα της παιδικής της ηλικίας.
Επανασυνδέθηκε με την οικογένειά της στην Ελλάδα κι αυτό της χάρισε υγεία και μερικά χρόνια ακόμη ζωής.Συγκλονιστικό είναι το γεγονός ότι ο Ανδρεάδης μετά τον θάνατό της Ταμάμα μετέφερε και σκέπασε το μνήμα της με διαβασμένο χώμα.



Τα συγγραφικά δικαιώματα της τουρκικής έκδοσης της "Ταμάμα" έχουν εκχωρηθεί στην UNESCO για την αναστήλωση της ιστορικής Μονής Παναγίας Σουμελά στον Πόντο.
Ο σπόρος που έσπειρε στον Πόντο απέδωσε καρπούς όσο ήταν εν ζωή και συνεχίζει. Γι΄αυτό το φασιστικό βαθύ κράτος της Τουρκίας τον απέλασε το 1998 και του στέρησε την πρόσβαση στον δικό του επίγειο παράδεισο καταπάτησε δε και το στοιχειώδες ανθρώπινο δικαίωμα, τον σεβασμό στην τελευταία επιθυμία του νεκρού, να θαφτεί στο Μποζ τεπέ,το υψηλότερο σημείο της Τραπεζούντας.

Η πρώτη ιστορική εκδήλωση προς τιμήν του έγινε από τους 7 συνεργαζόμενους συλλόγους της Ανατολικής Θεσσαλονίκης,"Παναγία Σουμελά"Θέρμης, "Παναγία Σουμελά" Αγίου Αντωνίου,"Αργοναύτες" Μεσημερίου,"Αργοναύτες" Πετραλώνων και Ποντιακούς Συλλόγους Λακκώματος,Κ.Σχολαρίου,Μονοπήγαδου, με τίτλο παρμένο από βιβλίο του "Μαγκάλι Μνήμης" και ομιλητές τους συναγωνιστές και συνοδοιπόρους του, Ισαάκ Σαλασίδη, Φωκίωνα Φουντουκίδη και Θεοφάνη Μαλκίδη.

Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία στην εκδήλωση της συζύγου του Αναστασίας για το πως,τέσσερις ημέρες μετά την κηδεία του ,τέσσερεις υψηλόβαθμοι Τούρκοι αξιωματούχοι έφεραν και απέθεσαν στο μνήμα του πριν σκεπαστεί με τα μάρμαρα, τέσσερα κιλά χώμα από την Τραπεζούντα από το χωριό που γεννήθηκε ο πατέρας του,Κυριάκος Ανδρεάδης που υπήρξε βουλευτής του Εθνικού Συμβουλίου του Πόντου.
Πως λειτουργούν οι πνευματικοί νόμοι!

Ο πολιτισμός και οι παναθρώπινες αξίες ενώνουν τα πρόσωπα και τους λαούς.




Τώρα πια η ψυχή του αγαπημένου μας Γιώργου πετά πάνω από τη λατρεμένη Σουμελά, αγναντεύει την καλλίστη των πόλεων,την πόλη του Αγίου Ευγενίου, Τραπεζούντα, αναπαύεται στα παρχάρια του Πόντου κι επιβλέπει με αγάπη την προσπάθεια της προσέγγισης των Ανταλλαγέντων ένθεν κακείθεν του Αιγαίου που συνεχίζεται αδιαλείπτως.

Σ΄ευχαριστούμε Γιώργο που μας βοήθησες ν΄ανακαλύψουμε τα αδέλφια μας. Η προσπάθεια να τα γνωρίσουμε και να μας γνωρίσουν συνεχίζεται.
Καλό Παράδεισο.

Η πρώτη εκδήλωση προς τιμήν του : "Μαγκάλι Μνήμης", Λάκκωμα Χαλκιδικής, 16.4.16.

https://www.youtube.com/watch?v=63a8gNiq2d4&list=PLGe0vmvpJYE_dGRiKI8ihEUy_qDgvTRa9&index=5

Η μεταφορά της "Ταμάμα" στον κινηματογράφο :
https://www.youtube.com/watch?v=DqjPNGsOpz0

Εις μνήμην Γεωργίου Ανδρεάδη, του Φόρη Πεταλίδη.
http://efxinospontos.gr/eidiseis/619-efyge-se-ilikia-80-eton-o-syggrafeas-giorgos-andreadis

Για το βιβλίο του Θεοφάνη Μαλκίδη : Mνήμη Γεωργίου Ανδρεάδη
http://efxinospontos.gr/vivlio/2700-theofanis-malkidis-mnimi-georgiou-andreadi

Θεοφάνης Μαλκίδης : Μνήμη Γεωργίου Ανδρεάδη τρία χρόνια μετά.
https://malkidis.blogspot.com/2018/12/yorgo-andreadis-yasamn-yitirdi.html





Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Οι αριθμοί-μύθοι στην προπαγάνδα υπέρ των Σκοπίων

 Από την αρχή του 2018, ο Ελληνικός Λαός αντιδρά, αντιστέκεται και διαδηλώνει κατά της πρόθεσης υπογραφής και μετά τις 17/6, της υπογραφής  της  <<Συμφωνίας>> των Πρεσπών.

Αρχής γενομένης από τον θρίαμβο του Συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης στις 21 του Γενάρη, όπου 1.000.000 Έλληνες διαδήλωσαν ειρηνικά την αντίθεσή τους στο ξεπούλημα της Μακεδονίας. Ακολούθησαν αμέτρητες πορείες, διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, μηχανοκίνητες πορείες ,ανοιχτές συνελεύσεις, ομιλίες, ψηφίσματα και κάθε είδους κινητοποίηση ενάντια στο κατάπτυστο προσύμφωνο των Πρεσπών.

Κανένα από αυτά δεν έδειξαν η δημόσια τηλεόραση και τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια.
Ένα πέπλο σιωπής για τον μεγαλειώδη αγώνα του ελληνικού λαού, που απλώνεται όλο και περισσότερο.
Μόνο οι παρόντες, οι συμμετέχοντες κι όσοι ασχολούνται με το διαδίκτυο, πληροφορούνται  ένα μικρό μέρος της κινητοποίησης.

Η δημόσια τηλεόραση την οποία όλοι πληρώνουμε, διαθέτει τηλεοπτικό χρόνο μόνο για όσους στηρίζουν τις κυβερνητικές επιλογές ενώ η αντίθετη άποψη αποσιωπάται συστηματικά.
Μία άνευ προηγουμένου πλύση εγκεφάλου γίνεται στο τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό κοινό με επιχειρήματα ψευδή και χυδαία,κατά το Γκαιμπελικό «πες, πες κάτι θα μείνει».

Θεσσαλονίκη 14.12.18
Κάποιοι χαρακτηριστικοί αριθμοί της προπαγάνδας.

α) 151

Μετράν, μετράν τα κουκιά, τους βγαίνουν λένε, 151 βουλευτές κι έτσι ισχυρίζονται ότι μπορούν να κυρώσουν την <<Συμφωνία>> στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Σύμφωνα με τον Θεοφάνη Μαλκίδη, Δρα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και Μέλους της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών βάσει Συντάγματος από την στιγμή που πρόκειται για Διεθνή Συμφωνία χρειάζεται διευρυμένη πλειοψηφία για να περάσει,ήτοι 180 βουλευτές.
Ακόμη και αν μικρότερα κόμματα προβούν στη συνηθισμένη τακτική τους,να κάνουν
show και ν΄αποχωρήσουν όπως στην ψηφοφορία για την πρόταση μομφής ώστε να πέσει ο πήχυς, πάλι δεν τους βγαίνουν τα κουκιά.
Και γεννάται το ερώτημα.
Από τους 300,οι 151 εικάζεται ότι θα στηρίξουν το κατάπτυστο προσύμφωνο. Οι υπόλοιποι 149 δε γνωρίζουν αυτήν την λεπτομέρεια ;Δε γνωρίζουν τους νόμους και το Σύνταγμα ;
Γιατί δε μιλούν ; Γιατί δεν διεκδικούν ;
Mόνο ο κ.Μαλκίδης γνωρίζει το Σύνταγμα σ΄αυτήν τη χώρα ;

«Στο τέλος δεν θα θυμόμαστε τα λόγια των εχθρών μας, αλλά τη σιωπή των φίλων μας», Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

β) 70
Δεν πρέπει να ταπεινώσουμε λένε τους Σκοπιανούς γιατί 70 χρόνια χρησιμοποιούν το όνομα(κλεμμένο). Και εμείς που το χρησιμοποιούμε 3000 χρόνια γιατί είναι δικό μας;
Γιατί εμείς είμαστε οι μόνοι αληθινοί Μακεδόνες ;
Προτιμούν να ταπεινώσουν εμάς, τους Έλληνες.

γ)140
Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση το ίδιο τροπάριο.<<Τους έχουν αναγνωρίσει 140 χώρες>>.
Η αλήθεια είναι ότι ΔΕΝ τους έχουν αναγνωρίσει 140 χώρες αλλά…

«Οι χώρες βεβαίως δεν είναι 140 αλλά 106. Υπάρχει και μία ακόμη, το Κόσοβο, που είναι το 107ο . Όμως το Κόσοβο δεν είναι καν μέλος του ΟΗΕ παρόλο που 111 χώρες το αναγνωρίζουν».
Από το βιβλίο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η <<Συμφωνία>> της 17ης Ιουνίου 2018 και ο Ελληνικός λαός"
του Θεοφάνη Μαλκίδη,εκδόσεις Εύξεινος Λόγος" Επιτροπή για τη Διεθνοποίηση και την Αναγνώριση της Γενοκτονίας.


Από τις 106 χώρες πάνω από 60 είναι της Βρετανικής Κοινοπολιτείας 
(Dzibouti,East Timor) που το πολύ οι γείτονές τους να γνωρίζουν ότι αποτελούν κρατική οντότητα, άντε και λίγο παρά πέρα.

Στην απάτη των αριθμών του ψεύδους της προπαγάνδας,αντιτάσσουμε τον αριθμό της θριαμβεύουσας αλήθειας :
372
372 ακαδημαϊκοί της κλασικής αρχαιότητας, Έλληνες και Ελληνικής καταγωγής κι όχι μόνο,από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, Οξφόρδη,Καίμπριτζ, Χάρβαρντ, οι επαΐοντες, οι ειδικοί επί του αντικειμένου, το καλοκαίρι του 2009 έστειλαν μια επιστολή στον τότε πρόεδρο ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα αποδεικνύοντας με συντριπτικά επιχειρήματα πως ο Μέγας Αλέξανδρος είναι Έλληνας και η Μακεδονία Ελλάδα και μόνον.
http://www.proinos-typos.gr/epistoli-kris-spyrou-pros-ton-proedro-tis-dimokratias-gia-zitima-ton-skopion/

Θεσσαλονίκη 14.12.18
Η Θεσσαλονίκη
α) Με το Συλλαλητήριο της 21
ης Γενάρη όπου 1.000.000 Έλληνες διαδήλωσαν σθεναρά κατά της πρόθεσης της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε συμφωνία με τα Σκόπια
β)Τη Συγκέντρωση της 27ης Ιουνίου μπροστά στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης όπου εκατοντάδες πολίτες υπό βροχή βροντοφώναξαν την αντίθεσή τους στη μεθόδευση της Κυβέρνησης στις Πρέσπες.
γ) Το Συλλαλητήριο της 8ης Σεπτέμβρη όπου εκατοντάδες πολίτες διαδήλωσαν την αντίθεσή τους και υπέστησαν θηριώδη βία και αδίστακτη καταστολή
δ) Με τη μεγαλειώδη μαθητική πορεία στις 29 Νοέμβρη απέδειξε ότι ο αγώνας έχει και συνέχεια και συνέπεια,
και με δεκάδες πορείες σε εβδομαδιαία βάση εδώ και έξι μήνες
αντιδρά, αντιτίθεται, αντιστέκεται στην παράδοση άνευ όρων και το ξεπούλημα της πατρίδας μας, δεν αποδέχεται την υπογραφή ενός διορισμένου και όχι εκλεγμένου αντιπροσώπου του ελληνικού λαού και διεκδικεί το δικαίωμα κάθε Έλληνα πολίτη να πάρει θέση μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες για το ζωτικό θέμα της Μακεδονίας που είναι αποφασιστικό για το παρόν και για το μέλλον της πατρίδας μας.
Την υπογραφή τη βάζει ο λαός
και όχι ο προδότης ο πρωθυπουργός.
Εμείς δεν υπογράψαμε .
Ο αγώνας συνεχίζεται.
Θα νικήσουμε.



Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Μακεδονία = Ελλάδα

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 έρχεται ο Τσίπρας να κάνει πολιτική ομιλία στο Palais De Sports της Θεσσαλονίκης για να δείξει ότι η Θεσσαλονίκη στηρίζει τη "Συμφωνία" των Πρεσπών.

Τι προεκλογικές κινήσεις είναι αυτές !
Προκηρύχθηκαν εκλογές και δεν το μάθαμε ;
Θα το ανακοινώσουν μετά το δωδεκαήμερο ;
Θα το κάνουν όπως το Γενάρη του ΄15 εσπευσμένα για να αιφιδιάσουν αντιπάλους και να μην προλάβουν να θέσουν υποψηφιότητα ;
Θα το κάνουν όπως το Σεπτέμβρη του ΄15 με λίστα ώστε οι υποψήφιοι να είναι επιλογή του εκάστοτε αρχηγού άρα απολύτως ελεγχόμενοι ;

Συλλαλητήριο Θεσσαλονίκης 21.1.18


Είναι τυφλοί ;
Είναι κουφοί ;
Δεν είδαν, δεν άκουσαν τη Θεσσαλονίκη στις 21 Ιανουαρίου 2018, όπου 1.000.000 Έλληνες βροντοφώναξαν προς πάσα κατεύθυνση ΟΧΙ στην πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στη "Συμφωνία" με τα Σκόπια;

Η Θεσσαλονίκη πρωτοστατεί στον αγώνα για την υπεράσπιση της Μακεδονίας όλο το ΄18.
Αμέτρητες πορείες, διαμαρτυρίες,συγκεντρώσεις με σύνθημα "ΟΧΙ στη Συμφωνία των Πρεσπών,η Μακεδονία είναι ΕΛΛΑΔΑ".

Συλλαλητήριο Θεσσαλονίκης 21.1.18


















Δεν είδαν, δεν άκουσαν εκατοντάδες Έλληνες πολίτες που διαδήλωσαν υπέρ της Μακεδονίας στις 8 Σεπτεμβρίου 2018 παρά την βία και την καταστολή ,όπου δεν δίστασαν να ρίξουν χημικά εναντίον παιδιών, γερόντων ,και κάθε είδους ευπαθών κοινωνικών ομάδων ;



Θεσσαλονίκη 8.9.18





Δεν είδαν, δεν άκουσαν τους νέους, τους μαθητές, τον μέλλον αυτού του τόπου που βγήκαν στους δρόμους στις 29 Νοεμβρίου διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στην προδοσία των Πρεσπών ;



Aν δεν βλέπουν
και δεν ακούν
ας αποσυρθούν.
Είναι ακατάλληλοι για πολιτικά αξιώματα.
Η εξουσία τους εκπορεύεται από το λαό
και ο προορισμός τους είναι να υπηρετούν τον Ελληνικό λαό και τα συμφέροντά του μόνον .-

Τούτος ο λαός δεν ξέρει πολλά λόγια
αλλά θα χρησιμοποιήσει όπως πρέπει το μόνο όπλο που μπορεί να στρέψει επάνω τους.
Την ψήφο του.
Σύντομα...

Μακεδονία = Ελλάδα
Ελλάδα = Δημοκρατία
Δημοκρατία = Ισονομία
Ισονομία = Δικαιοσύνη
Δικαιοσύνη = Ελευθερία σκέψεως και λόγου